Senaste inläggen

Av Marie - 11 maj 2008 08:53

Vilken vecka det har varit, åtminstone här på ostkusten! Sol och varmt, rena sommarvärmen, med runt 20-25 grader varmt hela veckan. Visst är det härligt! Otroligt när det håller i sig så här många dagar så här års. Och varmt ute långt in på kvällarna.


Trots det har jag fortsatt att sticka på mina muddar. Kan bara inte låta blir, är ju så kul att ha lite att sticka, och jag gillar ju arbeten som går fort.

Ha en skön söndag!


ANNONS
Av Marie - 2 maj 2008 15:37

Nu är maj månads sockor och muddar klara. Mönstret syns inte sådär jättebra på mina muddar, tog tyvärr inte någon närbild och jag har dem inte kvar längre, de har redan fått ny ägare! Gjorde 2 par av bara farten, ett par rosa i orginalmönster, stickade på 2 stickor och sydde ihop. Sedan gjorde jag på rundstickor, med bara räta mönster, i grå ull och rosa akryl, de båda paren är de som syns längst ner på fotot.

Sockorna gjorde jag i ganska tjockt garn och minskade då antalet maskor. Mönstret sträckte sig ju över 8 maskor och eftersom detta ull/akrylgarn var så pass tjockt så räckte det med 32 maskor runt om! Blev väldans snabbstickat. Roligt mönster som var lätt att komma in i och lära sig.


Hoppas att alla haft en bra valborg och även har det skönt med en extra långledig helg!


ANNONS
Av Marie - 20 april 2008 10:39

Hoppas att alla har det bra i vårvärmen! Här skiner solen idag, men det är kallt om nätterna. Igår morse fick jag skrapa rutorna när jag skulle åka till jobbet lite efter 7 på morgonen. Har varit frost här i natt också....


Har i alla fall stickat på som vanligt under veckan,  bilden får visa vad jag har åstadkommit.Av Marie - 6 april 2008 10:26

Så var sockorna mm äntligen klara! Denna gång har jag stickat dessa på lite vilja, sällan jag stickar flätor nämligen och i dessa sockor var det ju mycket "flätande". Vart inte helt nöjd med resultatet, de blev lite stora (för breda för mina fötter). Orkade dock inte repa upp, provade först när jag hade gjort klart sockorna,,,,,,De är stickade i roströd ull, med mörkblå resårkant.


Muddarna för april gick desto lättare! Gjorde 2 st par av bara farten! Första paret i en garnblandning av bomull/lin, andra paret i akryl. Tyckte nämligen inte att mönstret riktigt kom till sin rätt i det lite oregelbundna lin/bomullsgarnet.


Sedan har jag mellan varven av sockorna även gjort lite fler muddar och några set till Barbie och Bratz.

Av Marie - 23 mars 2008 17:07

Söndag eftermiddag och 3 lediga dagar redan avverkade, "bara" en kvar sedan åter till jobbet. Men jag ska inte klaga, lindrigt på jobbet nästa vecka eftersom skolan har lov och det endast är fritids och lite personal som äter.


Har hunnit sticka lite under den gångna veckan, se bild. Påsksockorna är stickade i riktigt mörkblått garn, bomull/akryl, jag fortsätter att ta ur mitt garnlager.Konstigt nog känns det inte som om det minskar! Kan det bero på att enstaka nya nystan har smygit sig in i lagret, trots att jag har "köpförbud"?

Ha en skön kväll och hoppas att solen skiner även hos er andra, vi har haft en underbart solig dag idag men KALL!

Av Marie - 20 mars 2008 08:42

Önskar alla en riktigt GLAD PÅSK!

Av Marie - 15 mars 2008 14:09

Har det lugnt och skönt just nu och bara njuter av lite stickning! Har jobbat en hel del de senaste 2 veckorna och jobbat över en del så nu tar jag det lugnt idag. Barnen är med kompisar och jag har nu fotat upp en del av det jag gjort senaste veckan, dvs under de stunder varje kväll jag har suttit och vilat efter jobbet :))))

Önskar alla en trevlig helg!

Av Marie - 11 mars 2008 17:57

Har fyndat garn och inte hunnit/orkat fota förrän idag. Köpte en härva blått Järbo Duo på ICA för lite sedan, de hade extrapris och då tyckte jag att det var värt priset att köpa en härva med akrylgarn. Det känns mjukt och skönt, får se vad det blir av det.

Sedan var jag inne på Kupan förra veckan och hittade en tröja i ull för hela 40:-. Den gick i blått rött och vitt och när jag kom hem så satte jag igång och repade upp den. När det var klart så vägde jag garnet, och det vägde strax över 1 kg! Det var helt klart värt jobbet med att repa upp det hela, 1  kg garn för 40:- och det är ull, förmodligen en blandning med akryl men ändå! För mig var det ett riktigt fynd. Kommer säkert att bli bl a vantar av det hela.

Sedan har jag ju naturligtvis stickat lite också. Har stickat 2 sett till Barbie samt 4 muddar i olika garnkvaliteter och olika mönster.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se