Senaste inläggen

Av Marie - 25 juni 2008 20:15

Så har jag varit igång igen med mina vantar mm. :)))) Har stickat både midsommarsockorna samt Fabelsockorna (vilka jag egentligen skulle strunta i men envis som jag är så skulle jag bara få till ett par sådana!) Stickade fabel-sockorna i barnstorlek, går lite fortare att sticka klart då och jag ville ju bara få till dem och testa hur min variant av dem skulle bli!


Sedan har det ju blivit lite vantar och muddar och sockor, lagrar till kommande höst och vinter (men jag längtar inte dit, gillar sommar och semester)


Annars så jobbar jag t o m 5/7 (jobbar extra vecka 25-27 och avslutar med en lördag), egentligen har jag redan semester då jag har en uppehållsanställning på en skola men folk behövs alltid på de andra köken så jag passar på att tjäna lite extra semesterpengar. Sedan är jag ledig i 6 veckor och börjar jobba igen den 18/8. Hoppas att det blir bättre väder än nu så jag kan sitta på stranden med barnen och min stickning! Jo ni läste rätt, jag brukar sitta och sticka på stranden (finns en och annan som tittar på nyfiket och lite undrande,,,)


Ha det så bra allihop!ANNONS
Av Marie - 20 juni 2008 11:34

Önskar alla en trevlig dag!


ANNONS
Av Marie - 10 juni 2008 20:45

Något helt annat än stickning denna gång.


Sedan 2½ vecka tillbaka har vi 3 stycken kattungar. En hona och 2 hanar (det har en veterinär konstaterat). De börjar bli lite roliga nu, småbrottas med varandra och vår allt mer "lidande" kattmamma. De kommer att vara leveransklara lagom till skolstart, hoppas att vi hittar några bra hem till dem!

Av Marie - 2 juni 2008 18:18

Nu har jag stickat juni månads saker. Valde bort fabel-sockorna. Började på dem 3 gånger i olika garner, vart inte nöjd någon gång så jag tappade helt lusten för dem.


Cloversockorna är stickade i akryl/ullgarn. Tjockare än enligt mönstret, så jag la upp färre maskor.


Daisymuddarna är stickade i akrylgarn, tror att det kan vara lite ull i dem också, fick garn utan banderoll så jag är osäker. Valde bara 2 färger, kallar dem "polkagris" :)


Muddarna med spets är stickade i bomull/akryl med lite boucle i. Dem stickar jag gärna igen, men då kommer jag nog att lägga upp fler maskor.

Av Marie - 1 juni 2008 16:20

Snabba vart de på Vartofta! Beställde förra söndagskvällen och på måndagsmorgonen gick jag in och gjorde betalningen(hade valt förskottsbetalning). I fredags fick jag hämta paketet från dem! Mycket snabbare än jag trodde, står på deras hemsida att de har 7-10 dagar i expediering (om det inte är högsäsong) och jag hade varorna 5 dagar efter jag hade gjort betalningen. Gissa om jag vart lycklig! Men jag vart bara halvnöjd med ena varan. Hade tagit ett rea-paket "när jag ändå skulle skicka efter". Fick 500 gram gult garn, det gillade jag. Men sedan fick jag även 500 gram mörkbrunt garn och det var jag mindre förtjust i. Men men jag vet ju att man inte kan välja innehållet i de paketet, och det var ju ändå en chansning. Har tagit sådana paket från Garntjänst förr, flera gånger och då har det varit enstaka nystan jag inte har varit nöjd med.


Sedan har jag stickat lite barbiekläder och muddar.


Håller även på med junisakerna från Stickamera. Ett par muddar, de med spets, och ett par sockor är klarar. Nu håller jag på med det andra paret muddar. Bild kommer senare. Fabel-sockorna hoppar jag över. Hade tänkt göra även dem, men jag har börjat 3 gånger på dem i 3 olika sorters garn, och inte blivit nöjd, så jag har repat upp. Gillade inte att sticka dem, så jag hoppar över dem.


Ha en skön vecka allihop, hoppas att ni har lika fint väder som jag har! Var t o m i och badade i en sjö i fredags!!! Har inte badat ute så här tidigt på säsongen sedan jag var tonåring och det var några år sedan (är ju 40+ nu).Av Marie - 29 maj 2008 16:28


Denna fick jag av Britt-Marie . TACK! Blev så glad över denna.

Av Marie - 20 maj 2008 19:38

att fota redan ikväll så att jag kan sätta mig och ev börja sticka redan ikväll :)))))


1 Big verona 200 gram

2 Crips 200 gram

3 Chunky tweed 100 gram REA

4 Strata 100 gram REA

Av Marie - 20 maj 2008 19:13

Idag har jag varit och shoppat! Jag som hade lovat mig själv att inte köpa mer garn på hela året kan ju inte låta bli :)))) Var inne i Nyköping idag med dottern. Medans hon sprang i div. butiker med en kompis så letade jag upp 2 olika garnaffärer. I den ena fick jag tag på 5 nystan garn till ordinarie pris och i den andra 2 nystan till halva priset! Totalt 6 hg! För det var 2 x 2 hg samt 2 x 1 hg. Betalade inte ens 200:- för det hela, är supernöjd! Foto kommer så småningom, har inte hunnit fota upp dem än.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se