Senaste inläggen

Av Marie - 8 september 2008 18:22

Tack snälla http://brittmariel.blogg.se/ för denna utmärkelsen!


Skickar den vidare till:

http://hannasdailywalks.blogspot.com/

http://stickmonster.bloggagratis.se/

http://sissi-mor.bloggagratis.se/

http://evaihalmstad.blogspot.com/

http://snigelmamman.blogg.se/


Skulle kunna välja många fler, men jag stannar här. Finns så många bloggar jag gärna tittar in och läser.

ANNONS
Av Marie - 31 augusti 2008 17:00

Vår Bella finns inte mer. Hon vart påkörd av en bil någon gång mellan torsdag kl 21 och tidigt fredag morgon. Grannen hittade henne på väg till jobbet och kunde inte berätta för oss förrän i fredags kväll och då var hon redan bortplockad. Tack och lov kanske, för jag vet inte om jag hade velat se henne. Vill minnas henne som vår levande, busiga katt på 2 år.

Tack och lov är kattungarna så pass stora att de inte är beroende av henne längre, men även de har varit lite lugnare i helgen än vanligt, så de saknar henne också.


ANNONS
Av Marie - 23 augusti 2008 16:54

Halsvärmaren i förra inlägget hittade jag här:

http://sockmonkeyrescue.org/neckwarmer.html


Både rolig och enkel att göra. Gjorde den ju i 2 utföranden, en enligt mönstret med knäppning och en på rundstickor/strumpstickor (utan knäppning)

Av Marie - 19 augusti 2008 20:44

Så har jag varit i farten igen med mina vantar mm. Fast den senaste tiden har jag faktiskt stickat lite annat också. Halsduken var mitt OS-projekt och eftersom den gick så fort att sticka så blev det även 2 halskragar, ett par vantar (de blå) och en babymössa (stl 6 månader). De randiga vantarna hade jag stickat redan innan OS började. Nu får det vara lite lugnt ett tag med OS-tittandet (har i och för sig inte tittat så vansinnigt mycket men lite har man ju följt med).


Stickar just nu på ett par vantar IGEN, men funderar sedan på att göra en halsduk till i påfågelsmönstret. Ett lätt och kul mönster att använda tycker jag. Har ju ett tunt ullgarn, och funderar på att använda det och ev sticka in lite pärlor här och var.


Har dock inte bestämt mig än. Lider av konstant beslutsångest eftersom det finns så mycket roliga mönster mm och jag vill så gärna testa mer än vad jag hinner med.


Ha det så bra alla som läser här!

Av Marie - 9 augusti 2008 19:16

Nu har det regnat varje dag i över en veckas tid, snacka om ytterligheter! Först värme så att man nästan kröp ur skinnet och nu bara regn och åter regn, men uppehåll i kortare eller längre stunder. Varför kan det aldrig vara lagom?


Bra stickväder är det i alla fall! Har gjort augutsisockan i stickameras klubb, samt en del annat! Ja, allt har jag inte gjort denna veckan när det regnat, men det hamnar på samma bild.


Håller på med en halsduk nu, den är med i os-stickningen, har hunnit gansak långt redan, men jag har inte orkat mycket mer än att sticka under kvällen igår och idag. Har åkt på en förkylning, och eftersom jag ogärna vill sjukskriva mig så kurerar jag mig under helgen med näsdroppar, alvedon och stora mängde te med honung i. Hoppas på att vara så pass i form på måndag att jag kan servera maten till mina goa elever. Men är jag som idag blir jag hemma, man ska inte stå över maten och snora, det är inte trevligt för någon! !


Ha en skön fortsättning på helgen och jag hoppas att ni som läser har bättre väder än vad jag har just nu!  

Av Marie - 6 augusti 2008 20:04

Så har man börjat jobba igen, redan hunnit avverka 3 dagar på jobbet, men kortare dagar än vanligt, jobbar 75% i vanliga fall, nu endast 50% denna och nästa vecka, sedan är det åter 75%. Skulle varit ledig egentligen men det fattades folk så jag gick in tidigare. Har ju haft 4 veckor i alla fall. Är uppehållsanställd vilket innebär att jag har 2 veckor jullov och 9 veckor sommarlov. Om man inte jobbar ändå som en annan gör...


Stickat har jag gjort som vanligt, lite sockor och vantar (ovanligt hmhm). Kan inte visa bild än, kameran är på utflykt, återkommer med bild när kameran är hemma och jag hinner fota.


Håller på med ett par vantar i vanlig modell. Svart resårmudd och sektionsfärgat garn i grå/svarta nyanser.


Har även plockat fram till OS-stickningen. Ska sticka en halsduk i blått garn. Det är vanligt akrylgarn som är både melerat och sektionsfärgat så att sticka sockor eller vantar i det funkar bara inte för mig. Det kan blir olika färg på ett par vantar/sockor, och då väljer jag att göra något annat av just det garnet. Blir en halsduk i påfågelsmönster, hittat det i en bok om sjalar jag har hemma.


Ha det bra!

Av Marie - 27 juli 2008 11:03

Sedan några dagar tillbaka så har vi en otrolig värme här! Orkar knappt inget annat än att vara vid badstranden. Vi ska åka till Trosa om ett tag och bada vid havsbadet där, gillar det stället trots att det ofta är fullt. Men även om parkeringen är full så brukar man på något vis ändå hitta någon liten plats att vara på utan att ligga i knät på grannen!Ha en bra dag allihop och hoppas att ni inte flyter bort i värmen!

Av Marie - 17 juli 2008 09:39

Har varit på semester bl a. Skönt att vara borta i en vecka men ännu skönare att komma hem igen!


Stickat har det blivit, bl a stickameras pulsvärmare för juli. De är stickade i lila ull/akrylgarn, syns överst till höger på bilden.

Sedan har det blivit diverse olika vantar, pulsvärmare och sockor, stickade i olika storlekar med garn från mitt lager.


Och som om man inte hade tillräckligt med garn, så jag ökat på mitt garnlager senaste veckan. Fick två fina tröjor av svägerskan, som legat i en garderob i flera år. Dem repade jag upp, gjorde härvor, tvättade och nystade till sist upp dem. Garnerna är i  2 olika kvaliteter, det ena lite tjockare och luddigare än det andra, men färgskalan är i båda fallen beige. Men oj vad kul det är med garn! Har glömt att väga garnet, har redan hunnit sticka lite av det dessutom men det rör som om totalt ca 1,5-2 kg garn från 2 tröjor! Ännu mer att sätta stickorna i alltså!


Dessutom hade jag fått brev när jag kom hem. Låg en liten grön presentpåse med innehåll från http://brittmariel.blogg.se/

Innehöll 4 st urfina stickmarkörer! TACK SNÄLLA!!!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se