Senaste inläggen

Av Marie - 6 januari 2008 18:08

Som ni kanske redan har märkt ni som tittar in här (jättekul med besök förresten!), är att jag är "insnöad" på vantar! Stickar mest vantar i parti och minut, varvat med en och annan socka, halsduk eller dockkläder. Sockor lär det ju bli några i år i alla fall, får se om min ambition håller med att sticka ALLA sockor, liksom alla pulsvärmare som kommer via stickameras klubbar.


Sedan mina sockor blev klara så har jag stickat lite vantar. Tumvantarna vart klara innan Monkey-sockorna, men inte fotograferade. Torgvantarna har jag gjort efter, håller på med ett par till :) Allihop stickade i akryl, har ju som så många andra ett garnlager att ta av, försöker så gott jag kan minska på det, men av någon konstig anledning känns det som om lagret ÖKAR istället för att MINSKA trots att jag stickar på löpande band. Kan någon förklara det för mig? Lite försiktigt sådär, för jag har mina misstankar om vad det kan bero på,,, För inte kan det vara så att garner trivs bättre hemma hos oss garnälskare, istället för i garnaffärens?


Nu kommer bilderna på vantarna:ANNONS
Av Marie - 2 januari 2008 19:25

Helt otroligt,  redan klar med dessa sockor! Tyckte att detta mönster var så kul att sticka att jag hade svårt att lägga i från mig dem! Men jag måste ju erkänna att jag har varit ledig i några dagar nu över jul och nyår, vilket har bidragit till att jag har kunnat sticka betydligt mer än vad jag hinner i vanliga fall,,,,,, Men man får vara glad för det lilla och hoppas att man har flyt med resten av sockorna vi ska sticka under året.


Och av bara farten så anmälde jag mig även till pulsklubben! Hade det i huvudet att det kunde vara kul att sticka även pulsvärmare/torgvantar/vantar ihop, och ungefär som tankeöverföring så fanns det en sådan klubb på sticka mera! Kul tycker jag.


Avslutar dagens inlägg med bilder på sockorna (de är klara men jag har bara fotat den ena). De är stickade i något ullgarn som jag inte kan namnet på, köpte det för ca 3 år sedan. En kon med MASSOR av garn på, verkar aldrig ta slut,,,, Men namnet kan jag inte. Hoppas att ni ser vad fotona föreställer, är ingen proffsfotograf :)))ANNONS
Av Marie - 1 januari 2008 10:18

Hoppas att alla hade en bra nyårskväll. Här hemma var det lugnt. 2 av barnen var borta och ett annat hade kompis här istället. Vi hade en lugnt och mysig kväll och jag satt mest och stickade på sockorna i stickameras sockklubb. Ena sockan är klar och andra har jag precis påbörjat hälen på. Det är väl detta som kallas semester! Har bara gjort det absolut nödvändigaste och sedan kopplat av med stickning i övrigt. Länge sedan jag kunde ta det så är lugnt. I morgon är det åter till allvaret. Börjar jobba så smått igen då. Är egentligen ledig några dagar till (har jullov precis som alla skolbarn, första ordinarie arbetsdag den 7/1). Men eftersom fritids är öppet och även andra kokerska har ledigt så lovade jag gå in och jobba, annars hade de fått sätta in vikarie. Och jag kommer att jobba ca 3 timmar om dagen, dvs fixa lunch, servera samt diska upp efteråt. Frukost fixar de alltid själva och mellis får de allt ordna med också nu, fler barn är det inte här dessa 3 dagar. Ska även fixa med beställningar så att vi får hem varor till på måndag morgon.


Bilder har jag inga att lägga in just nu. Sockorna kommer det bild på när de är klara.


En riktig god fortsättning på 2008!

Av Marie - 26 december 2007 07:23

Hoppas att julen hittills har varit bra! Här har det varit lugnt, så lugnt det nu kan bli när man är stor familj :) Men det blir lugnare och lugnare ju äldre barnen blir, så skönt att hinna koppla av en del också, även som husmor!

Igår var det "slött, slappt och ledigt" hela dagen. Barnen hade kompisar här, det tittades på film mm. Och själv satt jag mest i soffan och stickade och tittade på film jag också (känns så i alla fall, även om jag i alla fall lagade mat och diskade). I dag ska jag och 2 av mina tjejer till stan och kolla runt lite. Samt ev fika hos en väninna och hennes lille sladdis.


En liten bildkavalkad på vad jag har åstadkommit på några dagar. 5 par torgvantar (4 par i akryl, 1 par i ull), 1 par pulsvärmare i akryl, samt 1 bild på några småsaker som jag inte vet än vad jag ska ha till, var bara tvungen att testa att sticka hjärtan, rosett, "blomma" samt lilla "påsen" i Johannas stickkalender.


Ha en bra dag!

Av Marie - 22 december 2007 14:23

Önskar alla en god jul!


Av Marie - 20 december 2007 17:32

Dessa sockor hittade jag när jag kollade runt lite, måste testa detta mönster, tycker att de var så söta.

http://dodergok.blogspot.com/2007/10/prinsess-sockorna-en-krlekshistoria.html


Av Marie - 20 december 2007 05:41

Har fått förfrågan på mönstret på de vita barnsockorna med lite luddig kant

Grundmönstret har jag hittat hos Britt-Marie .

Mycket lätt mönster, och roligt att göra! Lägger in det här också :) Men hur många maskor osv det går åt kan jag inte svara på, jag går inte efter mönster utan på frihand, hur man gör häl lärde jag mig för många år sedan, och lägger bara till på längden (eller drar ifrån om det behövs) osv.


Men grunden kommer här:

Lägg upp maskor i valfritt "effektgarn" och sticka  2 varv slätstickning.

Byt till grundfärg och sticka resår till skaftet.

Samtidigt som hälen börjar sticka mönster på OVANSIDAN av själva foten.

Gör tå, maska av!


Mönster: 2 rm, plocka upp bågen mellan maskorna, 2 rm, lyft bågen över dessa 2 maskor, 2 r.
1 v räta
plocka upp bågen mellan maskorna, 2 rm, lyft bågen över dessa 2 maskor, 2 rm osv.


Själva mönstret finns på Britt-Maries sida  den 27/3-07

Av Marie - 19 december 2007 07:00

Detta mönster tyckte jag var roligt att sticka.


http://www.sheepinthecity.prettyposies.com/archives/000079.html


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se