Direktlänk till inlägg 25 januari 2008

Nytt mönster

Av Marie - 25 januari 2008 19:55

Så är man igång med februaris sockmönster i sockklubben! Kunde ju inte låta bli att börja med en gång. Har stickat skaftet på första sockan och påbörjat hälen. Bild kommer när båda sockorna är färdiga. Använder ett rött akrylgarn som jag hade hemma. Har nämligen bestämt mig för att inte köpa nya garner till dessa projekt i sock- och pulsklubbarna utan använda mig av mitt garnlager,,,,, Därmed inte sagt att jag inte kommer att köpa garn alls under året :) Men ambitioner kan man ju ha eller hur! 

Mönstret är kul att sticka också. Har använt mig av det till torgvantar, så det är inte helt nytt. Roligt ändå att sticka trots att mönstret inte är helt nytt. Jag har ju trots allt inte gjort sockor med detta mönster, och en annan ambition jag har är ju att sticka alla projekt under året i båda klubbarna och då kan jag ju inte hoppa över redan nu!


Stickar även på ett par torgvantar. Är inne på vante nr 2 i detta par. Använder ett mönster som är "randigt på fel håll", dvs från resår till ovandel. Och som vanligt kan jag inte låta bli att ändra lite i grundmönstret, bara för att testa hur det blir. Använder restgarner och är inne på 3:dje paret vantar med samma grundmönster, med vissa modifieringar. Skillnaderna syns när man tittar på dem direkt, får se hur tydliga de små skillnaderna blir på bild sedan när det är dags för fotografering.


Får önska alla en bra helg. Kommer själv att sitta i idrotthallar. Innebandymatcher både lördag och söndag. En bortamatch och en hemma. Stickningen får följa med naturligtvis. Blir alltid lite väntan innan och efter matcherna, under matchen kan jag inte sticka, alldeles för spännande att titta på tjejerna! Sedan får vi se om mina sockor är klara när helgen är slut, vore ju bra att ha de klara tills pulsmönstret kommer! Men man kan ju ha flera projekt pågång!

 
ANNONS
 
Sissi i Norge

Sissi i Norge

26 januari 2008 21:42

Jeg er ikke med i noen sokkeklubb. Noen år siden sist, så får se om jeg finner en til neste år. Jeg fikk garnet mitt til poncho i går, så jeg strikker som en gal på den. Gleder meg til den blir ferdig:)

http://sissi-mor.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 25 juli 2010 11:12

Jag har varit väldigt dålig på att uppdaterna denna blogg. Har inte slutat blogga (även om jag inte så väldigt aktiv). Har en blogg till sedan ett tag tillbaka. Byter för att kunna lägga ut de bilder jag vill, är inte helt nöjd med systemet på denna ...

Av Marie - 16 januari 2010 11:26

Har stickat sockor som vanligt. Har stickat januaris sockor i Stickameras sockklubb för 2010, samt ett par till.  Båda sockorna är stickade i akrylgarn, 2 olika sorters, men jag kan inte namnet på något av garnerna eftersom jag har fått dem och de ...

Av Marie - 29 december 2009 07:27

Nu har jag uppdaterat min andra blogg med bilder på det jag har kommit ihåg att fotografera. Har inte stickat fullt lika mycket under en period, som jag brukar göra men lite blir det i alla fall.   God fortsättning! ...

Av Marie - 13 december 2009 18:16

Så var det äntligen dags för ett litet inlägg igen!    Hela hösten har gått åt att bara "hänga med". Efter att varit trött länge så gick jag till läkare, b12-brist och urusla blodvärden, nu har "livsandarna" börjat återvända. Har hela tiden jobbat ...

Av Marie - 24 november 2009 20:04

Oj vad tiden går fort, förstår inte vad hela hösten har tagit vägen! Över 2 månader sedan jag skrev sist.   Stickat har jag gjort, men ärligt talat har jag glömt att fota en del,,,, T ex 2 par vantar till barn som kollegans barn nu använder, en m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se