Direktlänk till inlägg 20 december 2007

Mönster

Av Marie - 20 december 2007 05:41

Har fått förfrågan på mönstret på de vita barnsockorna med lite luddig kant

Grundmönstret har jag hittat hos Britt-Marie .

Mycket lätt mönster, och roligt att göra! Lägger in det här också :) Men hur många maskor osv det går åt kan jag inte svara på, jag går inte efter mönster utan på frihand, hur man gör häl lärde jag mig för många år sedan, och lägger bara till på längden (eller drar ifrån om det behövs) osv.


Men grunden kommer här:

Lägg upp maskor i valfritt "effektgarn" och sticka  2 varv slätstickning.

Byt till grundfärg och sticka resår till skaftet.

Samtidigt som hälen börjar sticka mönster på OVANSIDAN av själva foten.

Gör tå, maska av!


Mönster: 2 rm, plocka upp bågen mellan maskorna, 2 rm, lyft bågen över dessa 2 maskor, 2 r.
1 v räta
plocka upp bågen mellan maskorna, 2 rm, lyft bågen över dessa 2 maskor, 2 rm osv.


Själva mönstret finns på Britt-Maries sida  den 27/3-07

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 25 juli 2010 11:12

Jag har varit väldigt dålig på att uppdaterna denna blogg. Har inte slutat blogga (även om jag inte så väldigt aktiv). Har en blogg till sedan ett tag tillbaka. Byter för att kunna lägga ut de bilder jag vill, är inte helt nöjd med systemet på denna ...

Av Marie - 16 januari 2010 11:26

Har stickat sockor som vanligt. Har stickat januaris sockor i Stickameras sockklubb för 2010, samt ett par till.  Båda sockorna är stickade i akrylgarn, 2 olika sorters, men jag kan inte namnet på något av garnerna eftersom jag har fått dem och de ...

Av Marie - 29 december 2009 07:27

Nu har jag uppdaterat min andra blogg med bilder på det jag har kommit ihåg att fotografera. Har inte stickat fullt lika mycket under en period, som jag brukar göra men lite blir det i alla fall.   God fortsättning! ...

Av Marie - 13 december 2009 18:16

Så var det äntligen dags för ett litet inlägg igen!    Hela hösten har gått åt att bara "hänga med". Efter att varit trött länge så gick jag till läkare, b12-brist och urusla blodvärden, nu har "livsandarna" börjat återvända. Har hela tiden jobbat ...

Av Marie - 24 november 2009 20:04

Oj vad tiden går fort, förstår inte vad hela hösten har tagit vägen! Över 2 månader sedan jag skrev sist.   Stickat har jag gjort, men ärligt talat har jag glömt att fota en del,,,, T ex 2 par vantar till barn som kollegans barn nu använder, en m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se